čtvrtek 2. května 2013

Domácí křupavé müsli

Müsli se stalo nezbytnou součástí mého jídelníčku. Miluju ho samotné, s jogurtem, mlékem.. Nejraději si kupuju od Emca ořechové v takovém obrovském zeleném pytlíku (tuším že má 750g). Je hrozně dobré, ale taky pěkně přeslazené. Abych do sebe pořád neládovala zbytečné cukry, rozhodla jsem si ukuchtit takovou dobrůtku podobným způsobem, ale trochu zdravější.

Musím říct, že i když jsem müsli dělala poprvé, mělo velký úspěch. Neuběhly ani dvě hodiny a zaprášilo se po něm, že kdyby ne fotek, pomalu ani nevím, jak vypadalo. Příště musím udělat dvojitou dávku! Vůbec jsem nečekala, že bude tak dobré. Křupe jak to z obchodu, zároveň vypadá jako jeho dvojče a je 100x zdravější. Kombinace k nezaplacení! Pokud byste ho chtěli vyzkoušet, tak tady je recept..


BUDETE POTŘEBOVAT:  1 a půl hrnku ovesných vloček
                                        hrst nasekaných vlašských ořechů
                                        hrst nasekaných mandlí
                                       2 lžíce kokosu
                                       3 lžíce medu
                                        brusinky, rozinky, případně jiné druhy sušeného ovoce
                                        skořici


POSTUP: Do misky nasypeme vločky a přidáme vlašské ořechy, mandle a kávovou lžičku skořice. Vše promícháme. Směs opražíme na pánvi, dokud nám nezačne vonět (nasucho-bez oleje). Ve vodní lázni si rozpustíme med a přidáme ho k vločkám spolu s rozinkami, brusinkami a strouhaným kokosem. Dobře promícháme a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě na 180°C dokud vločky nezezlátnou. Malá rada na závěr-hlavně müsli pořád kontrolujte, aby se vám nespálilo.



**před**

 **po**



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš milý komentář! :)